Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Нацкомфинуслуг объясняет порядок засвидетельствования копий документов

November 25, 2015

Копії документів повинні бути засвідчені відміткою про засвідчення копії, яка складається зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії та проставляється нижче реквізиту 23 (підпис).

Так, відповідно до статті 75 Закону України «Про нотаріат» нотаріуси, посадові особи органів місцевого самоврядування, які вчиняють нотаріальні дії, засвідчують вірність копій документів, виданих підприємствами, установами і організаціями за умови, що ці документи не суперечать законові, мають юридичне значення і засвідчення вірності їх копій не заборонено законом.

Копії, які видаються органами державної влади України, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями та їх об'єднаннями усіх форм власності, повинні бути засвідчені з додержанням вимог пункту 5.27 Національного стандарту України «Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003», затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 07.04.2003 № 55.

При засвідченні копій документів фінансовим установам слід керуватися вищезазначеними нормами.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Nackomfinposlug-poyasnyuye-poryadok-zasvidchennya-kopij-dokumentiv-11560

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!