Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

На сайте Президента зарегистрированы петиции: "Надбавка за выслугу лет работникам бухгалтерских служб" и "Отменить РРО для бюджетных учреждений"

November 18, 2015

Надбавка за вислугу років працівникам бухгалтерських служб

ТЕКСТ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ:

Прошу Вас звернути увагу на заробітну плату працівників бухгалтерських служб. Працівники, віднесені до категорії "спеціалісти" (бібліотекарі, медичні сестри) отримують надбавку за вислугу років.

При цьому бухгалтер, спеціаліст - професіонал, без якого не може обійтися жодне підприємство, установа організація.., який має обов'язково отримаи освітньо-кваліфікаційний рівень "спеціаліст" або принаймні "бакалавр" отримує у бюджетній сфері чистий посадовий оклад.

Дійсно, є можливість стимулювання праці за допомогою, наприклад, надбавки за складність та напруженість у роботі чи премії, але в умовах недостатнього фінансового забезпечення бюджетних установ, постійного росту індексації грошових доходів громадян (на яку фінансового ресурсу абсолютно не вистачає) виплата премії є неоцільною та носить характер "завих" розтрат бюджетних коштів.

Прошу розглянути це питання і встановити гідну оплату за важку працю працівників бухгалтерських служб. Слід також додати, що ані бібліотекарю, ані медичному працівнику ані вчителю, яким надбавка за вислугу років встановлена та виплачується у повному обсязі не визначено жодної відповідальності за несвоєчасно виконану роботу або допущену помилку під час виконання своїх професійних обов'язків. Натомість відповідальність бухгалтера чи економіста зашкалює, що не скажеш про заробітну плату.

Підтримати петицію можна за адресою:  https://petition.president.gov.ua/petition/3158

 

Скасувати реєстратори розрахункових операцій для бюджетних установ

Скасувати реєстратори розрахункових операцій, розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій для бюджетних установ. Вартість соціальних послуг, які надає установа, для соціально-незахищеної категорії громадян (громадяни похилого віку, інваліди, хворі, які потребують постійної сторонньої допомоги) становить в середньому від 5 до 25 гривень. Тому придбання реєстратора та його обслуговування вкрай дороге для бюджетної установи, крім того розрахунки проводяться у касі установи з оформленням прибуткових та видаткових ордерів, підписаних та завірених печаткою у встановленому порядку.

Підтримати петицію можна за адресою https://petition.president.gov.ua/petition/17411

 

Переглянути Закон України від 11.02.2015 № 183-VII "Про відкритість використання публічних коштів"

ТЕКСТ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ:

Інформація (договори, додаткові угоди, акти, накладні), що підлягає оприлюдненню згідно з цим Законом фактично вже є у відкритому доступі на єдиному веб-порталі (http://spending.gov.ua/). З нею можна ознайомитися на тому ж порталі використання публічних коштів у платіжних трансакціях на єдиному казначейському рахунку, у тому числі за операціями на реєстаційних, спеціальних реєстаційних та інших рахунках розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів, які можна переглянути у розділі ''пошук по трансакціях" по коду ЄДРПОУ, який, до речі, не всі знають. Пропоную вдосконалити пошук по повній та скороченій назві платника (одержувача), адже він є, але не працює належним чином. Використання державних коштів вже є прозорим, задовільняє інтерес та право громадськості на оперативне отримання інформації щодо державних трансакцій. Тому не має потреби розпорядникам бюджетних коштів повторно оприлюднювати інформацію. Щодо оприлюднення звітів за формами № 2д, 2м "Про надходження і використання коштів загального фонду" та № 4-3д, 4-3м "Про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду", на мою думку, не має важливого значення для громадськості.

Підтримати петицію можна за адресою:  https://petition.president.gov.ua/petition/17458

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Na-sajti-Prezidenta-Ukraini-zareyestrovani-peticii-%22Nadbavka-za-vislugu-rokiv-pracivnikam-buxgalterskix-sluzhb%22-ta-%22Skasuvati-RRO-dlya-byudzhetnix-ustanov%22-11367

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!