Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Минфин представил законопроект о внедрении уполномоченных экономических операторов

February 15, 2016

12 лютого Міністр фінансів Наталія Яресько та заступник Міністра фінансів Олена Макеєва презентували проект закону "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо уповноваженого економічного оператора та спрощень митних процедур)", розроблений Міністерством фінансів за участю експертних та громадських організацій.
Міністерство фінансів працює над наближенням українського законодавства в податковій та митній сфері до Угоди між Україною та ЄС про поглиблену зону вільної торгівлі (EUDCFTA). З цією метою, зокрема, було розроблено даний проект закону, що покликаний запровадити в Україні дієвий механізм інституту уповноважених економічних операторів (УЕО) аналогічний тому, що функціонує в ЄС та який є одним із основних базисів митного співробітництва між Україною та ЄС.
Запровадження УЕО допоможе покращити економічні та адміністративні умови для митного оформлення товарів українськими експортерами та імпортерами і тим самим максимізувати використання вигод, що дає українським виробникам EUDCFTA.
Запровадження інституту УЕО та надання українським підприємствам такого статусу на базі прийнятих у міжнародній практиці критеріїв стане дієвим інструментом боротьби із корупцією та адміністративним тиском на підприємців з боку митних органів.
"Концепція УЕО є кращою світовою практикою у міжнародній торгівлі, але ще й досі не реалізована в Україні. Даний законопроект дозволить нам значно наблизити українське законодавство до стандартів ЄС, зменшити бар'єри для міжнародної торгівлі, - а значить, зменшити вартість імпорту та зробити українські товари та підвищити конкурентоспроможність українських експортерів", - зазначила з цього приводу Міністр фінансів Наталія Яресько.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Minfin-predstaviv-zakonoproekt-pro-vprovadzhennya-upovnovazhenix-ekonomichnix-operatoriv-13588.

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!