Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Минагрополитики подготовило законопроекты о семеноводстве и дерегуляции в АПК

November 2, 2015

Міністерство аграрної політики та продовольства України наполягаєна прийнятті Верховною Радою України низки важливих для аграрного сектору законопроектів.

Про це заявив очільник міністерства Олексій Павленко, передає прес-служба.

Міністерство направило на розгляд парламенту законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог)» та законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі».

«З метою наближення вітчизняного законодавства до норм та практик ЄС в галузі сільського господарства та створення сприятливих умов для діяльності бізнесу в Україні необхідно прийняти низку важливих законопроектів», — заявив міністр.

За його словами, законопроект щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог, зокрема передбачає удосконалення системи сертифікації насіння та підтвердження відповідності, а також посилення гарантій щодо державного нагляду та відповідальності за поширення неякісного насіння та садивного матеріалу.

«Мова йде про імплементацію європейських принципів організації насіннєвого ринку в Україні. Це дозволить в понад 1,5 рази збільшити обсяги експорту насіння, а обсяг залучених інвестицій становитиме сотні мільйонів доларів», — зазначив Олексій Павленко.

У той же час законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» передбачає скасування дії окремих обов’язкових погоджень та процедур, зокрема реєстрації добрив «традиційних» хімічних формул та карантинний дозвіл на імпорт.

«За рахунок зниження ризиків корупції, зменшення кількості непотрібних регуляторних процедур, зниження монопольної маржі виробників азотної групи добрив, українські аграрії при прийнятті законопроекту матимуть можливість заощадити до 2 млрд грн щорічно», — наголосив Павленко.

Він нагадав, що законопроекти були розглянуті на засіданні профільного аграрного комітету ВР та були рекомендовані до прийняття в другому читанні та в цілому, а також за основу і до підготовки до другого читання за скороченою процедурою відповідно.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Minagropolitiki-pidgotuvalo-zakonoproekti-shhodo-nasinnictva-ta-deregulyacii-v-APK-10887

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!