Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Ключевые факты о дальнейших этапах процесса реструктуризации

September 23, 2015

Прес-служба Міністерства фінансів

2 вересня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження № 978-р «Про початок процедури реструктуризації державного та гарантованого державою боргу і його часткового списання», що дозволить юридично провести процес реструктуризації боргу. Результати реструктуризації за всіма серіями боргових цінних паперів, як очікується, будуть відомі впродовж жовтня або на початку листопада, а до кінця листопада реструктуризація повинна бути остаточно завершена. Завершення процесу реструктуризації боргу очікується до 1 грудня 2015 року. Голосування у Верховній Раді щодо законодавства, необхідного для проведення реструктуризації Минулого четверга Парламент конституційною більшістю у понад 300 голосів ухвалив законодавчі зміни, необхідні для проведення реструктуризації боргу. Це стало яскравим прикладом національної єдності, коли провладна коаліція та опозиція об’єднали зусилля для забезпечення стабільності у державі, продемонструвавши свою зацікавленість у якомога швидшому зростанню економіки України. 3 закони і 1 постанова, ухвалені Верховною Радою, дозволяють запровадити новий інструмент державних запозичень, - «державний дериватив», виплати за яким залежать від темпів зростання ВВП України та у довгостроковій перспективі буде відповідати інтересам як України, так і її кредиторів. Законодавство також визначає пріоритетність реструктуризованих боргів щодо боргів, які не взяли участь у запропонованій борговій операції, що повинно спонукати кредиторів до участі в реструктуризації боргу, яка очевидно є вигідною для всіх.

Тимчасове зупинення виплат за деякими державними і гарантованими державою запозиченнями З метою завершення реструктуризації державного та гарантованого державою боргу, Кабінет Міністрів України тимчасово зупиняє виплати за деякими державними та гарантованими державою запозиченнями (основна сума боргу та відсоткові платежі). Дане тимчасове зупинення платежів є технічним заходом. Тимчасове зупинення платежів розповсюджується на 9 з 14 серій ОЗДП та гарантованих державою єврооблігацій ДП «Фінінпро», що входять до периметру реструктуризації, включаючи єврооблігації з погашенням у вересні та жовтні 2015 року. Тимчасове зупинення платежів не включає будь-які ОЗДП та гарантовані державою єврооблігації ДП«Фінінпро», які не передбачають здійснення будь-яких виплат у період з 23 вересня до 1 грудня 2015 року. Дане рішення щодо тимчасового зупинення платежів у рамках реструктуризації боргу очікувано може призвести до подальшого технічного зниження рейтинговими агентствами суверенного рейтингу України. Проте ця дія рейтингових агентств є очікуваною, технічною і тимчасовою. Одразу після юридичного завершення процесу реструктуризації, ми очікуємо перегляду та підвищення суверенного рейтингу з боку міжнародних рейтингових агенцій, як це відбулося під час та після юридичного оформлення угоди з перепрофілювання єврооблігацій «Укрексімбанку» та «Ощадбанку». Потенційне зниження суверенних рейтингів України не матиме значного впливу на процес реструктуризації боргу. Можлива реакція кредиторів на тимчасове зупинення виплат за деякими державними і гарантованими державою запозиченнями Ми очікуємо, що власники ОЗДП та гарантованих державою єврооблігації ДП «Фінінпро не будуть намагатись використовувати свої права через таке тимчасове зупинення платежів, оскільки дане тимчасове зупинення платежів є суто технічним та використовується задля сприяння юридичному оформленню угоди з реструктуризації боргу, попередні умови якої були погоджені між Україною та Спеціальним комітетом кредиторів (та яка проводиться за підтримки цього Комітету). Всі власники ОЗДП та гарантованих державою єврооблігації ДП «Фінінпро», що знаходяться в обігу можуть взяти участь у реструктуризації. Ми впевнені, що кредиторам буде більш вигідно від того, що вони візьмуть участь у реструктуризації, аніж у спробах відмовитися від неї. У разі, якщо будь-який кредитор схоче скористатися своїми правами через технічне тимчасове зупинення виплат, це не вплине на готовність України провести запропоновану реструктуризацію свого зовнішнього боргу. Запропонована угода з реструктуризації боргу, яка була погоджена зі Спеціальним комітетом кредиторів України та підтримана міжнародною спільнотою, є та буде єдиним ефективним рішенням проблеми зменшення надмірного боргового навантаження України. Наша країна не може дозволити собі сплачувати за боргами, відповідно до чинних умов договорів. Угода з реструктуризації боргу – єдине можливе вирішення цієї проблеми.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Klyuchovi-fakti-shhodo-podalshix-etapiv-procesu-restrukturizacii-9740

 

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!