Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Какие налоги могут отменить осенью

July 28, 2015

Мінфін підтримає видобуток газу і скасує неефективні збори

Міністерство фінансів активно працює над новим Податковим кодексом, проект якого планується представити у Верховній Раді у вересні. Відомство вже провело обговорення проблем податкового поля з представниками бізнесу по 16 напрямках - від туризму до сільського господарства.

Як з`ясувалося, компанії турбують такі проблеми, як високе податкове навантаження на фонд зарплати, наявність контрафакту і контрабанди, непрозоре адміністрування податків (див. Інфографіку).

Саме тому Мінфін планує спростити податкову звітність, ввести мораторій на внесення змін до ПК після прийняття осінніх правок парламентом, створити умови для виведення економіки з тіні, так як в деяких секторах її рівень складає 40-60%.

ЩО БУДЕ. У Мінфіні вже заявили, що допімпортний збір, який був введений в лютому-2015 за ставкою 5-10%, скасують з 1 січня 2016-го.

Нагадаємо, ще взимку Кабмін ввів тимчасові заходи для стабілізації економіки. Правда, цей збір не стосується критичного імпорту, медпрепаратів, енергоресурсів. "Коли вводився допімпортний збір, влада, мабуть, хотіли знизити обсяги імпорту і підтримати нашого виробника, щоб українці купували більше вітчизняних товарів. Але в підсумку народ і так купує менше іноземних продуктів, тому що через курс долара вони подорожчали. Крім того, з`явилася проблема збільшення контрабанди імпорту, тому що компанії не хочуть платити більше податків. Тому цей збір неефективний ", - вважає президент Украналітцентра Олександр Охріменко.

Ще одна податкова зміна, озвучене Мінфіном, торкнеться зниження рентної плати на видобуток газу.

Ставки з цього податку пропонується знизити для видобувних компаній - залежно від глибини буріння - з 55% до 29% і з 28% до 14%.

А для компаній, які почнуть видобуток природного газу після 1 січня 2016 року, будуть ставки нижче: при видобутку газу на глибині до 5 км - 20%, а на глибині більше 5 км - 10%".

(Публикуется на языке оригинала)

 

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/YAki-podatki-mozhut-skasuvati-voseni-8164

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!