Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Как фермерам получить денежную помощь по безработице

January 19, 2016

Яка процедура реєстрації в центрі зайнятості громадян, які до звернення за статусом безробітного займалися особистим фермерським господарством? Які їм необхідно надати документи?

Це питання врегульовано Порядком реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р, зі змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України  від 23 грудня 2015 р. № 1100

Згідно з пунктом 3 Порядку, реєстрація проводиться при пред'явленні паспорта громадянина України або тимчасового посвідчення громадянина України, облікової картки платника податків, трудової книжки (цивільно-правового договору або документа, що підтверджує період зайнятості), а в разі необхідності також військового квитка, диплома або іншого документа про освіту.

Крім документів, зазначених вище, членами особистого селянського господарства, для яких така робота була основною (крім осіб, які закінчили або припинили навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, звільнилися зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і вперше надходять на роботу і звернулися для реєстрації до центру зайнятості протягом шести місяців з дня закінчення або припинення навчання або звільнення зі служби) для реєстрації подається довідка про припинення ведення особистого селянського господарства або вихід з такого господарства, видана сільською, селищною або міською радою за місцезнаходженням земельної ділянки.

Для цілей цього Порядку ведення особистого селянського господарства вважається основною роботою для члена такого господарства за умови, що протягом 12 місяців, що передували дню звернення до центру зайнятості, він вів тільки таку діяльність або одночасно перебував у трудових відносинах або був зайнятим згідно частини першої статті 4 Закону України "Про зайнятість населення" менше шести місяців.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/YAk-fermeram-otrimati-groshovu-dopomogu-po-bezrobittyu-12841

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!