Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

ГФС предоставит банкам доступ к информации о налогоплательщиках

August 17, 2015
Наприкінці липня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №2460а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо доступу до інформації про платників податку» (автор документу – нардеп Р. Демчак).
Цим документом пропонується на законодавчому рівні закріпити право банків отримувати інформацію про доходи клієнта-платника податку із Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та Єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб.
Як вказується в пояснювальній записці до законопроекту, така ініціатива зумовлена необхідністю запобігання випадкам видачі кредитів позичальникам, які надають банкам недостовірну інформацію про свої доходи. Крім того, відповідна опція, за словами автора документу, дозволить на ранніх стадіях відслідковувати погіршення їх фінансового стану та вживати превентивних заходів для недопущення дефолту таких клієнтів.
«Надання банкам права отримувати достовірну інформацію про доходи клієнтів із податкових реєстрів та баз безумовно зменшить кількість шахрайств із фінансовими ресурсами, що сприятиме захисту інтересів вкладників, покращить інвестиційний клімат у банківській сфері та поверне довіру між банками та їх клієнтами за рахунок прозорості і відкритості», - констатується в пояснювальній записці.

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/DFS-nadast-bankam-dostup-do-inforimacii-pro-platnikiv-podatkiv-8711

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!