Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Федерация работодателей автомобильной отрасли выступает против снижения акциза на б/у иномарки

December 14, 2015

Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроект №3251 “Про стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів”, яким пропонується в 9-28 разів знизити акциз на ввезення старих іномарок. У Федерації роботодавців автомобільної галузі (ФРА) стверджують, що прийняття цього законопроекту призведе до непоправних наслідків: будуть змушені закритися не лише всі автомобільні виробники в Україні, але і не менше 30 автоімпортерів.

Як зазначають у ФРА, досвід такої непродуманої лібералізації вже був у Польщі. При вступі до ЄС країна знизила імпортні мита з 35% до 10% і скасувала ПДВ. У результаті ринок нових автомобілів за півтора роки впав з позначки 360 тис. до 230 тис. штук, а ринок б/у авто тут же зайняв 70% всього польського ринку.

Але треба зауважити, що в Польщі на той момент не було інших негативних макроекономічних чинників, а лише лібералізація б/у імпорту. В Україні на даний момент спостерігається падіння рівня доходів населення на 58%, а авторинок перебуває в ситуації нестабільності. Якщо у 2016 році відбудеться лібералізація ринку уживаних автомобілів, як це значиться в законопроекті №3251, то замість очікуваного ринку 50-55 тис. нових автомобілів, продажі за оцінками ФРАскоротяться до 15-20 тис. нових авто. А враховуючи той факт, що поріг беззбитковості для автомобільного заводу становить 25 тис. штук на рік, всі українські автовиробники, а також виробники комплектуючих і їхні суміжники, не мають шансів на виживання.

При цьому постраждає і імпортерський бізнес, який при такому ринку стає ірраціональною бізнес-моделлю. В результаті не менше 30 офіційних імпортерів нових автомобілів будуть змушені закритися.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Federaciya-robotodavciv-avtomobilnoi-galuzi-vistupaye-proti-znizhennya-akcizu-na-b%2Fu-inomarki-12070

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!