Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

До 1 июля налоговый долг предприятия более чем в 5 млн гривен можно списать со счетов без суда

February 27, 2015

Єдина умова – відсутні зобов’язання держави щодо повернення помилково або надміру сплачених коштів перед таким платником податку.

 

ДФСУ у листі від 29.01.15 р. № 2687/7/99-99-23-01-17 нагадала про це. З 1 січня 2015 року, у зв’язку з набранням чинності Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» від 28.12.14 р. № 71, підрозділ 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі — ПКУ) доповнено пунктом 32. За цим пунктом, тимчасово, до 1 липня 2015 року, якщо на підприємстві виник податковий борг, про який самостійно заявлено у податковій декларації чи в уточнюючому розрахунку у встановлені строки, але він не є сплаченим, і сума боргу перевищує 5 млн. грн., керівник контролюючого органу без звернення до суду може стягнути ці кошти за рахунок готівки або ж з розрахункового рахунку такого платника податку. Це можливо за умови відсутності зобов’язань держави щодо повернення помилково або надміру сплачених коштів перед таким платником податку.

Примірну форму рішення про стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу платника податків затверджено наказом ДФС від 21.01.15 р. № 23.

Банки мають негайно виконувати відповідні інкасові доручення, ініційовані органами Державної фіскальної служби. У реквізиті «Призначення платежу» такого інкасового доручення має зазначатися дата видачі та номер рішення керівника органу ДФС. При цьому саме рішення, на підставі якого оформлено інкасове доручення, банку не подається.

 

(Публікується мовою оригіналу)

 

Джерело: http://uteka.ua/

 

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!