Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Что такое аграрная расписка и как она работает

November 17, 2015

Аграрний міністр Олексій Павленко розповів про пілотний проект аграрних розписок та його розширення на українські регіони. "Важливим питанням для малого та середнього агробізнесу в Україні постає доступ до фінансово-кредитних ресурсів. Умови для кредитування, які наразі пропонують вітчизняні банки, невигідні для підприємців.

Тому Мінагрополітики пропонує новий фінансовий інструмент – аграрні розписки, що передбачає отримання коштів під заставу майбутнього урожаю. У 2014 році відбувся запуск пілотного проекту з аграрних розписок на Полтавщині.

Перша аграрна розписка в Україні була видана на 32 тонни соняшникового насіння, за нею були наступні. У рамках пілотного проекту було оформлено 10 аграрних розписок на загальну суму близько 40 мільйонів гривень. До проекту було залучено більш ніж 470 агровиробників, а також 50 нотаріусів пройшли відповідну підготовку. У вересні до пілотного проекту приєдналися ще 3 області – Вінницька, Черкаська та Харківська.

Ми крок за кроком працюємо над тим, щоб уможливити повноцінне запровадження цього ефективного інструменту на решті території держави.

Проект аграрних розписок є частиною нашої стратегії із максимального залучення інвестицій до вітчизняного АПК. Також спільно з IFC працюємо над розробкою нової моделі агрострахування в Україні – доступної, надійної та ефективної", -- зазначив Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/SHHo-take-agrarna-rozpiska-i-yak-vona-pracyuye%0D-11318

Читайте больше здесь:
Аграрні розписки: здобутки України за роки дії профільного закону
Властивості аграрної розписки (інфографіка)
Аграрна розписка посвідчується нотаріусом у разі відсутності обтяження

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!