Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Энергоэффективное освещение - законопроект

October 13, 2015

До Верховної Ради внесено законопроект про засади запровадження енергоефективного освітлення в Україні №3245 (зареєстровано 07.10.2015), що передбачає поступову відмову від ламп розжарювання.

Очікується, що прийняття такого закону дозволило би знизити рівень енергоспоживання, забезпечити економне використання ресурсів та сприятиме покращенню стану навколишнього середовища.

Зокрема, планується запровадження енергоефективного освітлення у територіальних громадах та ЖКГ. Для цього з обігу поступово будуть виводити лампи розжарювання.

Гарантіями впровадження енергоефективного освітлення є поступовий процес, пов'язаний із зупиненням процесу виробництва освітлювальних приладів, клас енергоефективності яких нижчий ніж «А» та «В» в Україні, імпортом на територію України виключно освітлювальної продукції, маркування якої за європейськими стандартами визначається як «СЕ», що підтверджено відповідними документами, та яка відповідає правилам реалізації такої продукції на ринку України відповідно до чинного законодавства, добровільною відмовою населення від освітлювальних приладів із низьким класом енергоефективності завдяки активній інформаційно-освітній діяльності серед громадськості з питань енергозбереження та енергозаощадження.

Новий законопроект передбачає ряд заходів, які сприятимуть створенню умов для відмови від ламп розжарювання та масовому переходу на використання енергоефективних ламп та освітлювальних приладів. 

Такі заходи включають як державне регулювання та стандартизацію (енергетичне маркування освітлювальних приладів, стандартизація та ліцензування виробництва, питання утилізації), так і освітньо-виховну роботу у сфері енергоефективного освітлення.

Нагадаємо: нардепів закликають запобігти негативній дії відходів кінцевого споживання продукції на навколишнє природне середовище. З цією метою у Верховній Раді зареєстровано відразу три законодавчі ініціативи. Особливий акцент законотворці ставлять на штрафах.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Energoefektivne-osvitlyuvannya---zakonoproekt-10340

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!