Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Возможно, вы имели в виду: Зарплати і пенсії зростуть вже з вересня Зарплаты и пенсии вырастут уже с сентября

August 31, 2015

Уряд України вносить до парламенту законопроект про збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян уже з 1 вересня 2015 року.

Україна разом із іноземними кредиторами домовилась про списання 20% комерційного боргу, а також уряду вдалося добитись перенесення виплат по тілу кредита ще на чотири роки.

Глава уряду нагадав, що чинний закон передбачав зростання мінімальної заробітної платні та прожиткового мінімуму з 1 грудня: "Але ми працювали над тим, щоб знайти фінансовий ресурс і підвищити мінімальну заробітню платню і прожитковий мінімум, а, відповідно, зарплати для українців, вже з 1 вересня. І таке рішення прийнято".

Загальний фінансовий ресурс, який необхідно було знайти для підвищення заробітніх плат, пенсій, виплат та інших соціальних стандартів, за словами Яценюка, становив близько 10 мільярдів гривень: "Ми їх знайшли".

Прем'єр уточнив, що збільшення соціальних стандартів відчують, зокрема, близько 3 мільйонів працівників бюджетної сфери: "Вчитель без категорії отримає додатково 470 гривень. Вчитель вищої категорії отримає додатково 605 гривень. Сімейний лікар буде додатково отримувати 453 гривні. А медсестра - 304 гривні".

"Працівники соціальної сфери та працівники культури також отримають підвищення. Зокрема, працівники соціальної сфери додатково будуть отримувати 304 гривні. А працівники культури, наприклад бібліотекар - 348 гривень", - повідомив він.

Українські студенти, яких є півтора мільйона, також отримають підвищення стипендій: "Студенти вищих навчальних закладів І і ІІ категорії будуть додатково отримувати 112 гривень. Студенти, які навчаються в навчальних закладах ІІІ-IV категорії - 95 гривень".

Глава уряду також повідомив, що одинокі матері після підвищення загалом будуть отримувати від 350 до 727 гривень.

"Наші пенсіонери, які потребують найбільшої допомоги від держави, також отримають підвищення пенсії. Таке підвищення буде стосуватися 7,5 мільйона українських пенсіонерів. І мінімальна пенсія буде становити 1074 гривні", - наголосив Яценюк.

За його словами, люди з особливими потребами додатково отримають від 100 до 200 гривень.

"Таким чином, мінімальна заробітня платня, яка сьогодні в країні становить 1218 гривень, з 1 вересня цього року становитиме 1378 гривень", - зазначив Прем'єр.

На його думку, зарплата має піднятися не тільки в бюджетній сфері: "Вона повинна піднятися в цілому по економіці - всі підприємства всіх форм власності повинні підняти заробітню платню для своїх працівників".

 

(Публикуется на языке оригинала)

 

Источник: http://uteka.ua/

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!