Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Читайте у «Баланс» № 21, 2020

May 21, 2020

Шановні колеги!
У «БАЛАНСІ» № 21 редакція підготувала для вас наступні матеріали:
Благодійність: документація та облік
Карантин і криза активізували благодійну діяльність, і у сторін таких операцій накопичилися запитання. Читайте за темою номера:
• що потрібно знати підприємству-благодійникові про документальне оформлення й оподаткування операцій із надання допомоги лікарням і благодійним фондам (закупівля і передача товарів, допомога грошима);
• як обкладаються «зарплатними» податками і зборами різні види допомоги, надані роботодавцем співробітникам, їх сім'ям і просто фізособам;
• як фізособі-благодійникові оформити пожертвування і за яких умов можна отримати податкову знижку;
• про які ПДВ-пільги і преференції потрібно знати благодійним організаціям;
• як медичним КНП документально оформити і відобразити в обліку та звітності отримання благодійної допомоги у вигляді грошей, ліків, медвиробів і медобладнання.
Що потрібно зробити при зміні директора?
Директор є посадовою особою підприємства, на нього оформлений електронний підпис, він підписує обов'язкову звітність і договори з контрагентами. Тому при зміні директора необхідно виконати не тільки вимоги трудового законодавства, але й ряд інших процедур. Що саме потрібно зробити для того, щоб при зміні керівництва уникнути негативних наслідків і штрафів, розказано в консультації.
Нова причина для видачі лікарняного: питання врегульовано
Ще у березні цього року в законі передбачили новий окремий страховий випадок для оплати лікарняного листка тим, хто не захворів, але не працює внаслідок самоізоляції через COVID-19. І ось нарешті ФСС доповів, що оформлення таких лікарняних врегульовано. Читайте в номері, у чому різниця в оплаті лікарняного листка із зазначенням захворювання і лікарняного листка з причиною непрацездатності «ізоляція», а також у яких випадках видається та як оплачується лікарняний листок з причиною непрацездатності «карантин».

«БАЛАНС» – з нами завжди є розвиток!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС» на 2020 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!