Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Читайте у «Баланс» № 14, 2020

April 2, 2020

Шановні колеги!
У «БАЛАНСІ» № 14 редакція підготувала для вас спецвипуск «Карантин = Форс-мажор: як працювати в нових умовах?».
Запроваджений на території України карантин був продовжений Кабміном до 24 квітня 2020 року.
Важлива новина: карантин був віднесений до форс-мажорних обставин (Закон від 17.03.20 р. № 530-IX). Цей факт може істотно вплинути на деякі аспекти господарської діяльності.
У зв'язку з обмеженнями і нововведеннями, установленими на період карантину, більшості суб'єктів господарювання довелося в терміновому порядку  перебудовувати й оптимізовувати свою діяльність. І звичайно, у наших читачів з'явилося безліч запитань, що стосуються, зокрема:
• взаємовідносин зі співробітниками;
• договірних відносин із партнерами;
• оподаткування.
У минулому номері («БАЛАНС», 2020, № 13) ми розглянули найбільш термінові питання, що стосуються оформлення відносин із працівниками на період карантину.
У цьому спецвипуску ми продовжуємо відповідати на ваші запитання щодо особливостей роботи в карантинний форс-мажорний період. Тут ви знайдете матеріали за такими темами:
• вплив карантину на договірні зобов'язання: чи можна уникнути відповідальності, передбаченої договором, якщо через карантин немає можливості вчасно виконати умови цього договору, і які документи для цього потрібно оформити;
• отримання сертифіката Торгово-промислової палати, що посвідчує форс-мажор: куди саме і з якими документами потрібно звернутися, щоб отримати такий сертифікат;
• порядок обчислення строку позовної давності: чи зміниться цей порядок у зв'язку із запровадженим карантином і для яких практичних ситуацій це буде актуально;
• скасування відрядження через обмеження в роботі транспорту: як правильно оформити переривання і скасування відрядження, у які строки скласти авансовий звіт, що робити з проїзними документами, якщо перевізник гроші за здані квитки ще не повернув;
• подання уточнюючої декларації з податку на майно: як унести уточнення до декларації у зв'язку зі змінами в оподаткуванні, установленими на період карантину.
Також ми відповіли й на інші актуальні запитання, а саме:
• як нараховується ЄСВ у період особливих відносин роботодавця з працівниками;
• чи можна зараз звільняти працівників і чи не буде за це кримінальної  відповідальності тощо.
Оскільки карантин триває, то і в наступних наших випусках ми будемо знайомити вас з останніми новинами, висвітлювати тему форс-мажору і карантину, а також відповідати на ваші запитання. Ми завжди поряд. Здоров'я вам і терпіння!

«БАЛАНС» – з нами завжди є розвиток!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС» на 2020 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!