Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 8, 2020

February 21, 2020

Гаряча пора в держслужбовців – черговий етап е-декларування
Шановні колеги!
Пропонуємо вам ознайомитися зі змістом «БАЛАНС-БЮДЖЕТУ» № 8.
З 1 січня розпочався черговий етап подання суб’єктами декларування щорічних електронних декларацій за 2019 рік відповідно до Закону № 1700. Триватиме він до 1 квітня 2020 року. З особливостями складання декларацій ви ознайомитеся в цьому номері. Зверніть увагу, що 13.02.20 р. НАЗК надано нові роз’яснення щодо заповнення декларацій у системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
На сторінках сьогоднішнього випуску ми ознайомимо вас з істотними змінами до КЗпП, що стосуються, зокрема, порядку звільнення з роботи держслужбовців, а також штрафних санкцій за порушення роботодавцями норм трудового законодавства. Крім того, буде розглянуто зміни у визначенні розмірів посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників деяких держорганів у рамках перезавантаження влади.
Мобільним зв’язком зараз забезпечені чи не всі бюджетні установи. Про те, як обліковувати витрати на придбання та утримання мобільних телефонів для працівників різних сфер бюджетної діяльності, як планувати та обґрунтовувати такі видатки в кошторисі на відповідний період, ми розповімо в рубриці «Бухгалтерський облік».
Зараз скорочення та звільнення штатів ні для кого вже не є несподіванкою. А от як уникнути порушень трудового законодавства? На практиці не поодинокими є випадки, коли з різних причин працівник виявляє бажання звільнитися з роботи відразу після закінчення або навіть під час відпустки. Як урегульовано законодавством такі випадки та як здійснюється їх оформлення та відповідні розрахунки, дізнайтеся з матеріалів цього номера.
Про моніторинговий портал DoZorro чули всі. Але не всі знають, навіщо він. Як діяти, якщо закупівлі відбулися з порушеннями або замовник чи учасник виявився недобросовісним? Як варіант – залишити свій відгук на DoZorro. Більше про можливості, які відкриває даний портал перед своїми користувачами, ми розповімо в консультації цього випуску. Також надамо відповіді на запитання, які надходять на нашу консультаційну лінію, а саме: як діяти замовнику, якщо він не може виконати рішення АМКУ в повному обсязі.
Навчайтеся, розвивайтеся та аналізуйте, адже сьогодні змінюється законодавство, а завтра зміниться наше життя. Будьте в курсі всіх подій разом із нами!

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на 2020 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!