Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 45, 2020

October 21, 2020

Поважайте себе, свою працю, свої фінанси!
Перед складанням звітності та під час робочого процесу бажано ретельно вивчати законодавчі зміни, щоб не припускатися помилок та не втягувати себе в постійні виправлення та подання уточнюючих розрахунків. Тому поважайте свою працю та вчасно знайомтеся з матеріалами наших випусків. Практичні поради експертів та аналітичні статті допоможуть залишатися завжди компетентними професіоналами, які вміють рахувати фінанси. Перш за все нагадаємо про звітування за формою № 1ДФ щодо сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку. Адже затверджені зміни до Довідника ознак доходів були відомі ще в травні. Ці зміни стосуються ознак доходів з оренди та фінансової допомоги. У консультації розглянемо їх основні моменти та підвищення штрафних санкцій за порушення норм складання податкового розрахунку за формою № 1ДФ.
Бюджетні установи повинні правильно планувати кошти на заходи у своїх кошторисах. Це стосується і витрат на охорону праці, а саме технічне обслуговування, та строків придатності розміщених у них вогнегасників та їх вчасної заміни. У рубриці «Бухгалтерський облік» ви дізнаєтеся, за яким КЕКВ слід купувати нові та обслуговувати раніше придбані вогнегасники; на якому субрахунку обліковуються вогнегасники; як їх правильно оприбуткувати та списати.
Багато громадян чули про податкову знижку як можливість повернути собі частину витрат сімейного бюджету, але не всі розуміють, як правильно користуватися податковою пільгою в Україні. Як отримати цю «плюшку» від держави? Як вчасно подати декларацію про доходи фізособи, щоб не втратити право на знижку? Які підстави для отримання податкової знижки, які саме витрати підлягають компенсації, як нарахувати податкові зобов’язання та що треба зробити, щоб її отримати? У цьому випуску надаємо відповіді на всі ці запитання та, зокрема, на найголовніше – чи варто взагалі збирати чеки та подавати документи до податкової?
Із чого починати введення в посаду? Звичайно ж, із посадової інструкції. Обов’язки державних службовців передбачено законодавчими нормами. У рубриці «Кадри та зарплата» на матеріалі статті детально ознайомимо з вимогами до посадових інструкцій держслужбовців та алгоритмом їх розроблення. Розберемо, яке коло обов’язків вони виконують та чим це визначається.
Експерт із питань держзакупівель у цьому випуску надає відповідь на часте на сьогодні запитання: чи зобов’язані ми проводити закупівлі через «Прозорро»? Справа ось у чому. Комунальне підприємство є власністю громади, і воно є прибутковою організацією. Кошти заробляє самостійно, і підтримку у вигляді бюджетного фінансування на сьогодні не отримує. У рубриці «Держзакупівлі» спробуємо розібратися на прикладах, хто є замовником у розумінні Закону № 922, а хто – ні.
Мабуть, на сьогодні немає юридичної особи, яка б не зберігала свої грошові кошти в сумі, що перевищує установлений готівковий ліміт, на рахунках в установах банків. Для отримання послуг із розрахунково-касового обслуговування клієнти повинні укласти з фінансовою установою договір про відкриття банківського рахунка та його розрахунково-касове обслуговування. Але кожен бухгалтер знає, що потрібно перевіряти всі первинні документи, особливо ті, які стосуються фінансів. Тож розберемо, на що необхідно звернути увагу при підписанні таких договорів.
Як ви вже помітили, наші консультації мають на меті різнобічно розвивати вас як професіоналів та підтримувати на всіх ділянках роботи. Тож не вагайтеся  – робіть передплату, і ви завжди будете гуру фінансового та бухгалтерського обліку. Ми подбаємо про ваше професійне майбутнє!

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на 2021 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!