Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 39, 2020

September 15, 2020

Разом з нами безпечно, комфортно та ефективно
Готуючи «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 39, ми навіть не думали, що він вийде таким «зарплатним». Проте згідно з постановою КМУ від 26.08.20 р. № 750 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери» з 1 вересня збільшено посадовий оклад працівника 1-го тарифного розряду ЄТС. Тож для швидшої орієнтації в цих змінах ми підготували актуальні саме зараз матеріали. Зокрема, на прикладі посадових окладів та ставок зарплати педагогічних працівників покажемо, як зазначене підвищення вплинуло на заробіток у бюджетній сфері.
Зростання з вересня розміру мінімальної зарплати викликає питання щодо нарахування ЄСВ на суми «перехідних» лікарняних, відпусткових, декретних, винагороди за договорами цивільно-правового характеру за попередні періоди, застосування обмеження бази нарахування ЄСВ та інші. Розберемося в них у матеріалі цього номера.
Крім того, сьогодні ми публікуємо відповіді на найпоширеніші запитання з консультаційної лінії щодо ПДФО та чекаємо від вас зворотний зв’язок у вигляді коментарів та листів на нашу електронну адресу, а також у ФБ-групі для бухгалтерів бюджетних установ.
Мабуть, немає жодної установи чи організації, яка б не мала проблем із контрагентами. Але нікому не хочеться судової тяганини. І саме пред’явлення претензії є одним із методів, що дозволяє сторонам договору зекономити час та кошти. У рубриці «Юридичні питання» розкриємо основні вимоги до форми претензії, її змісту та способів надсилання, які передбачає чинне законодавство.
Про сумісництво ми вже розповідали багато й детально. Водночас замовники цікавляться, чи потрібно доплачувати за роботу за сумісництвом уповноваженій особі або членам тендерного комітету. У рубриці «Держзакупівлі» ви дізнаєтеся: хто проводить закупівлі та яких нормативних документів він має дотримуватися; кому дозволено сумісництво чи суміщення та на що слід зважати, покладаючи додаткові обов’язки на працівника.
Продовжуючи тему держзакупівель, актуальність якої після прийняття оновленої редакції Закону № 922 не спадає, розглянемо оновлені вимоги до складання річного плану закупівель, нюанси внесення змін до вже затвердженого річного плану з  урахуванням нових потреб.
Тож бажаємо вам легко адаптуватися до сьогоднішніх змін та гарного настрою для роботи. Залишайтеся з нами, і ви завжди матимете інформаційну підтримку, а здобуті знання допоможуть у тайм-менеджменті, зростанні продуктивності та самореалізації.

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на II півряччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!