Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 23, 2020

May 27, 2020

Попрацюємо влітку – відпочинемо взимку
Сьогоднішній спецвипуск («БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 23) присвячено відпустковим питанням. І хоча під час карантину всі ми чекаємо на повноцінну роботу, ніхто не скасовував відпусток. А обов’язок бухгалтера – перевірити правильність їх оформлення, нарахування та оподаткування.
Тож спершу пригадаємо загальні норми – види відпусток, необхідний стаж, тривалість та умови перенесення, продовження і відкликання тощо. Після перевірки всіх умов надання відпустки візьмемося за визначення розрахункового періоду для її оплати. Ви дізнаєтеся, коли виплачуються відпусткові, які виплати входять до їх розрахунку, а які – ні. На практичних прикладах побачите особливості обчислення відпусткових у різних ситуаціях.
На період карантину, який розпочався з 12 березня, багатьох працівників відправили у відпустки: декого – у щорічну основну чи додаткову, а декого – і в неоплачувану. Про особливості оподаткування відпусткових та відображення їх у формі № 1ДФ читайте в рубриці «Податки та внески».
Ми впевнені, що, коли ви будете дотримуватися законодавчих норм та порад, з якими ознайомитеся на сторінках цього спецвипуску, жодних труднощів під час розрахунку відпусткових у вас не виникне.
Продовжуючи тему оплати праці в умовах ризиків зараження коронавірусною інфекцією, сьогодні ми публікуємо консультацію нашого експерта, з якої ви дізнаєтесь, як обчислити максимальний заробіток працівників та яких категорій осіб стосується обмеження розміру нарахованого доходу у зв’язку з унесенням змін до Закону про Держбюджет-2020.
Надзвичайна ситуація в країні відчутно вдарила по трудових ресурсах. Багатьох працівників було звільнено. А декого – незаконно. У такому разі в них є великий шанс поновитися на роботі, звернувшись до суду. Про підстави для поновлення та компенсації, як бути з особою, яка обіймає посаду поновленого на роботі працівника, та про інші цікаві нюанси читайте в рубриці «Юридичні питання».
І не залишайте цей спецвипуск на своєму столі просто без діла. Вивчайте консультаційні матеріали та користуйтеся наданими порадами. Це допоможе вам швидко справитися зі своєю бухгалтерською роботою й відпочити під лагідними променями весняного сонечка. Тим більше, що карантин послаблено! Будьте здорові!

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на 2020 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!