Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 22, 2020

May 21, 2020

Генеральне прибирання навесні – порядок у документах та в голові!
Травень традиційно є місяцем благоустрою міст, сіл, прибудинкових територій. Тож «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 22 ми почали з консультації саме за темою «Благоустрій населеного пункту від А до Я». Ви дізнаєтесь, як розробити програму, якими нормативно-правовими актами керуватися та які документи слід підготувати та погодити, щоб мати право здійснювати видатки на такий захід. Адже витрачання бюджетних коштів – завжди велика відповідальність.
Чи може бюджетна установа взяти в лізинг будь-який основний засіб? Звісно, так. Предметом договору лізингу може бути неспоживна річ, визначена індивідуальними ознаками та віднесена до основних засобів. У статті цього номера розглядаються особливості фінансового лізингу в лізингоодержувача – бюджетної установи, зокрема: як скласти договір фінлізингу; як передати та документально оформити предмет договору; як відобразити в бухобліку операції із придбання автомобіля у фінансовий лізинг.
Продовжуючи тему лікарняних, у рубриці «Податки та внески» з’ясуємо, як оподатковується допомога з тимчасової непрацездатності та як вона відображається в податковому розрахунку за формою № 1ДФ.
З 28.04.20 р. набув чинності Закон про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, який установлює нові правила фінансового моніторингу господарських та фінансових операцій. Що змінилося в порядку проведення банківських операцій, відносинах суб’єктів первинного фінансового моніторингу між собою та з їхніми клієнтами під час здійснення фінансових транзакцій, а також яка відповідальність за порушення в цій сфері – читайте в рубриці «Юридичні питання».
До Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон унесено зміни. Які саме новації відбулися в порядку відшкодування та оформлення витрат на відрядження, розглянемо в консультації цього випуску.
Час плине швидко, і от уже наближається кінцевий термін е-декларування, яке було продовжено до 1 червня. Тож нагадаємо основні зміни у правилах заповнення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також надамо відповіді на найбільш поширені запитання, що надходять до редакції.
Завжди пам’ятайте, що результат починається з дії. І якщо всі ваші кроки є виваженими, перевіреними та впорядкованими, то у вас усе буде гаразд – як у роботі, так і в особистому житті!

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на 2020 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!