Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Агро» № 42, 2020

September 11, 2020

Торік було внесено суттєві зміни до законодавства щодо застосування РРО суб’єктами господарювання. Більшість таких змін набуде чинності з 1 січня та 1 квітня 2021 року. Проте хочу зауважити, що переважна їх частина стосується використання РРО приватними підприємцями. А от юридичних осіб (у т. ч. сільгосппідприємств – платників єдиного податку четвертої групи) вони практично не зачіпають.
При цьому передбачається поетапний перехід на застосування РРО підприємцями. Так, єдинників другої – четвертої груп зобов’язали використовувати РРО, тільки якщо обсяг їхнього доходу з 1 січня 2021 року перевищить 1 млн грн. Із 1 квітня 2021 року такі платники повинні будуть застосовувати  РРО під час проведення розрахункових операцій незалежно від обсягу доходу. На найбільш актуальні запитання сільгосптоваровиробників із цієї теми ми надали відповіді в номері.
Є приємна новина для сільгосппідприємств, що отримують від сторонніх організацій чи приватних підприємців відшкодування за пошкоджені посіви чи земельні ділянки. А саме: з 23 травня поточного року до Податкового кодексу внесено норму, відповідно до якої таке відшкодування не обкладається ПДВ. Як відобразити суму цієї компенсації у бухобліку та обкласти податками залежно від системи оподаткування, на якій перебуває підприємство, читайте в нашій консультації.
Наразі сільгоспвиробники активно реалізують сільгосппродукцію. І оскільки в сільському господарстві дуже поширена авансова оплата сільгосппродукції, у бухгалтерів часто виникає потреба оформити розрахунки коригування до податкових накладних, виписаних при отриманні передоплати. Адже із часом може змінюватися не тільки ціна на продукцію, але й її кількість і навіть вид продукції, яка постачається. Тож в опублікованій статті ми показали на конкретних прикладах, як скласти розрахунки коригування в різних ситуаціях.
Із 15 серпня поточного року набув чинності новий Закон про сільськогосподарську кооперацію. Основним його нововведенням є те, що сільгоспкооперативи тепер не поділяються на виробничі та обслуговуючі. Проте існуючим кооперативам поки що немає чого хвилюватися, адже в них є три роки на проходження процедури перереєстрації. З докладним оглядом нового закону можна ознайомитися в цьому номері.

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на II півріччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!