Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Агро» № 38-39, 2020

August 14, 2020

До Податкового кодексу внесено чергові зміни
Законом від 14.07.20 р. № 786-IX внесено чергові зміни до Податкового кодексу. Загалом ці зміни направлені на удосконалення роботи з електронним кабінетом платника податків, спрощення податкового обліку та стимулювання добровільного обмеження паперового документообігу. Зокрема, головним із нововведень є скасування з 1 січня 2021 року обов’язковості ведення Книги обліку доходів і витрат для підприємців.
Проте є також зміни, що стосуються деяких інших питань. Так, щодо ПДВ зменшено удвічі штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних та розрахунків коригування. Але не всіх, а тільки тих, що складені: на звільнені від ПДВ операції; на операції, що обкладаються ПДВ за нульовою ставкою; на умовні постачання та на суму перевищення бази оподаткування над договірною ціною. Хоча, нагадаємо, що до закінчення карантину (наразі до кінця серпня поточного року) штрафи за несвоєчасну реєстрацію будь-яких податкових накладних та розрахунків коригування не застосовуються.
Останніми роками особливу увагу контролюючих органів привертає використання пального у діяльності суб’єктів господарювання, зокрема сільгоспвиробників. Тому таким суб’єктам слід вельми пильно стежити за тим, щоб усі вимоги законодавства щодо діяльності із зберігання та використання палива були дотримані. У статті, опублікованій у цьому номері, юрист розповідає, які саме контролюючі органи мають право перевірити суб’єкта господарювання на предмет дотримання законодавства щодо обігу пального, на що слід звернути особливу увагу під час обігу пального та які санкції можуть бути застосовані у разі виявлення порушень.
Нещодавно набула чинності постанова КМУ, якою затверджені правила утримання та зберігання полезахисних смуг. Ці правила зобов’язані виконувати всі власники, орендарі та інші користувачі земельних ділянок. Окрім того, у зв’язку із прийняттям цієї постанови внесено зміни до Типового договору оренди землі. На що саме слід зважити суб’єктам, які використовують земельні ділянки, де розташовані полезахисні смуги, – читайте в цьому номері.
Ну й, звичайно, напередодні свята – Дня незалежності України – хочу привітати вас, друзі, і побажати вам міцного здоров’я, сімейного благополуччя, впевненості у майбутньому! Нехай життя дарує тільки радість!

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на II півріччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!