Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Запущено автоматичний механізм ПДВ для аграріїв

January 26, 2016

Новий формат нарахування ПДВ для аграріїв переходить з теоретичної у практичну площину. Нагадаємо, згідно податковим нововведенням, в 2016 році застосовується наступна система сплати ПДВ с / г підприємствами (на відміну від 2015 року, коли 100 % ПДВ залишалося у платника):

  • Для операцій із зерновими і технічними культурами (85 % - сплата до бюджету / 15 % - на власні спецрахунки);
  • Для операцій з продукцією тваринництва (велика рогата худоба і молоко) (20% - сплата до бюджету / 80% - на власні спецрахунки);
  • Для операцій з іншої с / г продукцією (50 % - сплата до бюджету / 50 % - на власні спецрахунки).
  • Для реалізації відповідної норми було ініційовано відкриття трьох додаткових рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ для сільгоспвиробників

Як повідомила прес-служба Мінфіну України, було доопрацьовано програмне забезпечення електронного адміністрування ПДВ-рахунків для виробників с / г продукції.
Завдяки цьому, з 20 січня 2016 запущений механізм, який дозволяє автоматичного перераховувати кошти до Державного бюджету і на спеціальні рахунки с / г підприємств. І станом на 21 січня Державна казначейська служба здійснила переказування на спецрахунки сільськогосподарських підприємств наявних коштів у сумі 4,7 млн. грн, які надійшли на нові електронні ПДВ-рахунки сільгоспвиробників за період з 11 січня по 20 січня 2016.

Надалі ця процедура буде здійснюватися автоматично.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Zapushheno-avtomatichnij-mexanizm-PDV-dlya-agrariiv-13006.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!