Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заповнюємо вартісні показники та курс гривні до євро в акцизній декларації

May 26, 2017

Відповідно до Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом Мінфіну від 23.01.15 р. № 14, особи, визначені як платники акцизного податку, складають та подають декларацію акцизного податку, додатки до декларації є її невід’ємною частиною.
Порядком передбачено заповнення усіх показників декларації (крім додатків) у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.
Тобто вартісні показники розділів декларації заповнюються лише у гривнях без копійок.
В додатках 1 та 11 офіційний курс гривні до євро, встановлений Нацбанком, що діє на перший день кварталу, в якому здійснюється реалізація товару (продукції), зазначається у гривнях з округленням до чотирьох знаків після коми.
Округлення вартісних показників у додатках до декларації здійснюється наступним чином:
• в графах 15, 16 та 17 додатка 1 вказуються суми податкового зобов’язання, нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТЗЕД, заповнені у гривнях з копійками та округлені до двох знаків після коми;
• у графі 20 додатка 11 проставляються суми податкового зобов’язання з акцизного податку, нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТЗЕД, в гривнях із округленням до чотирьох знаків після коми;
• суми податкового зобов’язання, нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТЗЕД, у додатках 2, 5 та додатку 7 заповнюються у гривнях з копійками з відповідним округленням до двох знаків після коми;
• у додатках 3 та 4 суми податкового зобов’язання, нараховані за відповідним кодом товару згідно з УКТЗЕД, заповнюються у гривнях з копійками з відповідним округленням до трьох знаків після коми.
Підсумкові суми податкового зобов’язання у зазначених додатках зазначаються з округленням до цілого значення (у гривнях без копійок).
Додаток 6 до декларації в частині розрахункових даних заповнюється у гривнях з двома знаками після коми (у т.ч. сума податкового зобов’язання з акцизного податку за графами 5 та 6); підсумкова сума за додатком 6 зазначається у гривнях без копійок, округлення сум відбувається за загальновстановленими правилами.
Додаток 8 до декларації заповнюється відповідно до вимог розділів, які він уточнює, – тобто у гривнях без копійок.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!