Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заповнюємо річну декларацію з податку на прибуток: як відображати показники рядка 26?

January 30, 2017

Платник податку на прибуток у податковій декларації з податку на прибуток (далі – декларація) за три квартали здійснив розрахунок авансових внесків у розмірі 2/9 податку на прибуток. Сума авансового внеску була відображена у рядку 26 такої декларації. Чи потрібно цю суму відображати і в рядку 26 річної декларації?

Відображення у рядку 26 річної декларації суми авансового внеску у розмірі 2/9 податку на прибуток, розрахованого у декларації за три квартали 2016 року, помилкою не буде.
Варто зауважити, що таке запитання у платника податку на прибуток пов’язане з тим, що сама форма декларації містить посилання «9», згідно з яким «сума нарахованого авансового внеску у розмірі 2/9 відображається у декларації за три квартали 2016 року». Визначена сума вважається узгодженою сумою грошових зобов’язань і повинна була бути сплачена до 31.12.16 р. (п. 38 підрозд. 4 розд. ХХ ПК).
Що стосується річної декларації, то сума такого нарахованого авансового внеску носить декларативний характер.
Оскільки річна декларація подається наростаючим підсумком з початку року, то відображена в декларації за три квартали сума авансового внеску переноситься у рядок 26 річної декларації, але не передбачає ніяких додаткових податкових зобов’язань.

Джерело: "Баланс" № 10, який виходить з друку 02.02.17 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!