Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Заповнення Звіту з ЄСВ у разі припинення діяльності

June 6, 2017

Відповідно до п. 8 розд. III Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.15 р. № 435, у разі припинення діяльності, зокрема, фізособи-підприємця, така особа зобов’язана подати сама за себе звіт із зазначенням типу форми «ліквідаційна», де останнім звітним періодом буде період із дня закінчення попереднього звітного періоду до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності.
Останнім періодом, за який необхідно сплатити ЄСВ, буде період із дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності такої фізособи.
Відповідно до ч. 4 ст. 6 Закону від 08.07.10 р. № 2464-VI (далі – Закон № 2464) у разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізособи-підприємця така фізособа користується правами, виконує обов’язки та несе відповідальність, що передбачені для платника ЄСВ, у частині діяльності, яка здійснювалася нею ж фізособою-підприємцем.
У разі повторної реєстрації у платника ЄСВ виникають обов’язки відповідно до ч. 2 ст. 6 Закону № 2464.
Тому в разі припинення підприємницької діяльності та повторної реєстрації протягом року необхідно буде подати два Звіти з ЄСВ:
1) «ліквідаційний» – до дня держреєстрації припинення. Строк сплати зобов’язань, визначених фізособою-підприємцем у звіті з позначкою «ліквідаційний», настає в день подання такого звіту. Відповідно ЄСВ необхідно сплатити до дня подання звіту включно;
2) «початковий» – у законодавчо визначений строк.

Лист ДФС від 29.05.17 р. № 400/П/99-99-13-02-01-14/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!