Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Законопроект про електронні закупівлі внесуть до Верховної Ради у вересні

July 31, 2015

Законопроект про електронні закупівлі внесуть до Верховної Ради у вересні. Про це в ефірі “5 каналу” заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. Він наголосив, що реформа системи державних закупівель — це питання наповнення Державного бюджету.

“Ця реформа має для України макроекономічне значення. Державні закупівлі в країні це 250 мільярдів гривень щорічно по цінах 2014 року. З цієї суми за нашими підрахунками не менше 50 мільярдів щорічно — це втрати. Це втрати як від прямої корупції, коли була змова і хотіли вкрасти так і від поганої організації процесу. Тому наведення ладу у державних закупівлях — це не просто питання покращення однієї з сфер суспільного життя, це є справді питання наповнення Державного бюджету”, — заявив Нефьодов.

“Ми не хочемо, щоб це була реформа нав’язана згори, ми хочемо зрозуміти, що подобається як замовникам, так і продавцям в цій системі, які функції вони вважають зайвими, складнопобудованими, некорисними чи проблемними для себе. І вже на основі такої статистики ми розробляємо закон про електронні закупівлі і десь у вересні він має потрапити до Верховної ради”, — додав він.

 

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Zakonoproekt-pro-elektronni-zakupivli-vnesut-do-Verxovnoi-Radi-u-veresni-8233

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!