Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Законодавчі ініціативи з децентралізації, які можна реалізувати без змін до Конституції

September 29, 2015

Найближчим часом Мінрегіон консолідує і подасть на розгляд низку проектів законів та нормативно-правових актів, що сприятимуть проведенню реформи децентралізації в галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, надання адміністративних послуг, спрощення ведення малого та середнього бізнесу. Про це заявив Віце-прем&;єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«За дорученням Прем’єр-міністра, Мінрегіон провів робочу зустріч з представниками інших міністерств, центральних органів влади, науково-дослідницьких інститутів та громадськості. За підсумками обговорення наші колеги скерують на Мінрегіон свої пропозиції, які ми консолідуємо під єдине бачення реформи», - зазначив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, без змін до Конституції завершити реформу неможливо, але приклад фінансової децентралізації доводить, що ці процеси можуть бути паралельними. «Ми не будемо сидіти, склавши руки, та чекати на рішення депутатського корпусу. Те, що неможливо зробити без змін до Основного Закону, будемо робити після голосування. А поки ми віддамо на місця ті повноваження, які можемо», - додав Геннадій Зубко.

За словами Міністра, Мінрегіон збиратиме пропозиції з інших міністерств та відомств протягом тижня. «Наше завдання – пришвидшити цю роботу, адже є відомства, які відверто зволікають з реалізацією реформи децентралізації. Їм ми будемо приділяти навіть не подвійну, а потрійну увагу», - зауважив Геннадій Зубко. 

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України є ключовим в реалізації реформи децентралізації у країні.

Минулого тижня Мінрегіон разом Держгеокадастром анонсував початок перезавантаження системи управління землями, задля чого було оголошено кадровий конкурс на заміщення керівних посад у Держгеокадастрі.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Zakonodavchi-iniciativi-z-decentralizacii-yaki-mozhna-realizuvati-bez-zmin-do-Konstitucii-9905

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!