Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Закон по Донбасу набуває чинності з 18.10.14 р.

October 17, 2014

Президент України Петро Порошенко підписав Закон від 16.09.14 р. № 1680-VII «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Закон визначає тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевої влади в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Основна мета – створення умов для якнайшвидшої нормалізації обстановки, відновлення правопорядку, конституційних прав і свобод громадян, створення умов для повернення жителів до вимушено залишених місць постійного проживання, відновлення життєдіяльності в населених пунктах та розвитку цих територій. Також відновлюються права і законні інтереси юридичних осіб.

Особливий порядок на зазначених територіях запроваджується Законом тимчасово – на три роки з дня набрання ним чинності.

Законодавство України у окремих районах Донецької і Луганської областей на період дії особливого порядку місцевого самоврядування діє з урахуванням особливостей, визначених цим документом.

Управління в містах, селах і селищах здійснюється територіальними громадами через органи місцевого самоврядування відповідно до Конституції та Законів України. Позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних і міських голів у окремих районах Донецької і Луганської областей призначаються на 7 грудня 2014 року.

Документ також визначає порядок забезпечення узгодженої діяльності органів місцевого самоврядування цих територій з органами центральної виконавчої влади.

 

Крім того, у Законі визначені механізми державної підтримки соціально-економічного розвитку окремих районів цих областей через запровадження відмінного від загального економічного режиму здійснення господарської та інвестиційної діяльності, спрямованих на відновлення об`єктів промисловості, інфраструктури, житлового фонду, переорієнтацію промислового потенціалу, створення нових робочих місць.

Відповідно до Закону, держава гарантує недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності та покарання осіб-учасників подій у цих районах. Для охорони громадського порядку в населених пунктах окремих районів рішенням органів місцевого самоуправління створюються загони народної міліції.

Закон від 16.09.14 р. № 1680-VII набирає чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Голосі України» від 18.10.14 р. № 201).

Новини за темою:
Прийнято Закон про особливий статус окремих районів Донбасу
Прийнято Закон про звільнення від відповідальності за події на Донбасі

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!