Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Закон про зобов`язання АМКУ публікувати всі його рішення вступив в силу

March 18, 2016

Документ був опублікований у виданні "Урядовий кур'єр"/
Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України" набув чинності.
Так, документ був опублікований у виданні "Урядовий кур'єр" 18 грудня 2015 року. Згідно з прикінцевими положеннями закону, він набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.
Даний закон вводить для АМКУ обов'язок публікувати всі його рішення. Це стосується рішень як в області порушеного конкурентного законодавства, так і про надання дозволів на концентрацію підприємств на окремих ринках.
На відміну від судових рішень, рішення АМКУ раніше не публікувалися.
Так, передбачається, що органи Антимонопольного комітету України обов'язково публікують рішення за результатами розгляду:
а) заяв і справ на концентрацію і узгоджені дії;
б) справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції;
в) справ про недобросовісну конкуренцію.
Органи АМКУ оприлюднять рішення за результатами розгляду справ про недобросовісну конкуренцію на офіційному сайті комітету протягом 10 робочих днів з дня їх прийняття. Рішення підлягає оприлюдненню в повному обсязі, крім інформації, певною інформацією з обмеженим доступом.
При цьому в законі прописані особливості обігу АМКУ інформації з обмеженим доступом. Так, вказується, що така інформація, отримана комітетом, його територіальними відділеннями в процесі здійснення своїх повноважень, використовується ними виключно з метою забезпечення виконання завдань, визначених законодавством про захист економічної конкуренції, і не підлягає розголошенню та оприлюдненню, крім випадків:
1) надання інформації органам слідства і суду відповідно до закону;
2) недотримання вимог, встановлених частиною другою статті 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації";
3) інших випадків, встановлених законом.
Нагадаємо, в листопаді 2015 року народні депутати підтримали у другому читанні законопроект № 2102 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України". За відповідне рішення проголосували 263 парламентарія при 226 мінімально необхідних.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Zakon-ob-obyazatelstve-AMKU-publikovat-vse-ego-resheniya-vstupil-v-silu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!