Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Закон про зміни в Митний кодекс для узгодження з законом про ринок газу вступив в силу

March 3, 2016

Документ був опублікований у виданні "Голос України"
Закон про узгодження норми Митного кодексу з законом "Про ринок природного газу" вступив в силу.
Документ був опублікований у виданні "Голос України". Він вступає в силу з дня, наступного за днем ​​опублікування.
Так закон був прийнятий для усунення перешкод для здійснення операцій із заміщення природного газу (бекхол) шляхом внесення відповідних змін до Митного кодексу України.
Згідно з документом, митний контроль та митне оформлення обсягів природного газу по операції із заміщення природного газу (бекхолу) здійснюється відповідно до заявленого митного режиму на підставі визначених Кодексом документів, а також акту прийому-передачі природного газу між перевізниками-операторами газотранспортних систем України і суміжної іноземної держави (окремо по кожному пункту приймання-передачі газу) і / або перевізником-оператором газотранспортної системи України і оператором газосховища, що містить інформацію про обсяги природного газу по операції бекхола.
Відзначається, що порядок здійснення митного контролю за обсягами природного газу по операції бекхола визначається центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері фінансів. Під операцією бекхола розуміється операція, при якій прийом-передача природного газу здійснюється шляхом документального оформлення зустрічних потоків:
- Природного газу, який знаходиться в суміжних газотранспортних системах, перевізниками-операторами газотранспортних систем України і суміжної іноземної держави по кожному пункту приймання-передачі газу окремо без його переміщення трубопровідним транспортом через митний кордон України;
- Природного газу, що знаходиться в газотранспортній системі і / або знаходиться в газосховищах України під митним контролем, - перевізником-оператором газотранспортної системи України і оператором газосховища без його фізичного закачування / відбору в / з газосховища.
Встановлюється, що відповідальність за декларування обсягів природного газу по операції бекхола несе декларант. Органи доходів і зборів не відшкодовують будь-яких майнові претензії осіб, які мають повноваження щодо відповідних обсягів природного газу.
Крім того, обсяги балансування природного газу, переміщеного трубопровідним транспортом через митний кордон України, облік яких ведеться згідно оперативного балансового рахунку (ОБР), підлягає митному оформленню в відповідний митний режим протягом 30 днів після закінчення дії угоди (договору) між перевізниками-операторами газотранспортних систем України і суміжної іноземної держави Митне оформлення у відповідний митний режим балансують обсягів природного газу здійснюється протягом 30 днів після закінчення дії угоди (договору) між сторонами зовнішньоекономічних договорів (контрактів).

Нагадаємо, Верховна Рада України погодила норми Митного кодексу з законом "Про ринок природного газу".

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Zakon-ob-izmenenii-v-Tamozhennyj-kodeks-dlya-soglasovaniya-s-zakonom-o-rynke-gaza-vstupil-v-silu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!