Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Закон про держзакупівлі підписаний Президентом

September 28, 2015

Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції” (законопроект № 2087а).
Метою Закону є значне зниження корупційних ризиків, установлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур державних закупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі для бізнесу, приведення системи державних закупівель до міжнародних стандартів тощо.
Так, Законом посилено  прозорість тендерів у сфері державних закупівель шляхом:
- зняття заборони розкриття змісту поданих пропозицій;
- ознайомлення зі змістом документа, що містить інформацію про ціну;
- оприлюднення протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, а також урегулювання питання застосування норм щодо оскарження процедур закупівлі в частині унеможливлення умисного блокування торгів.
Разом за тим спрощено участь у процедурах закупівлі шляхом відміни необхідності всім учасникам надавати документи, що підтверджують відповідність вимогам, визначеним у статті 17 Закону “Про здійснення державних закупівель”, а також підвищено вартісну межу щодо застосування норм Закону “Про здійснення державних закупівель”  для закупівлі товарів та послуг до 200 тис. гривень, а робіт – 1200 тис. гривень.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Новини за темою:
Держзакупівлі по-новому: Чого чекати бізнесу (інфографіка)

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!