Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За несвоєчасну виплату дивідентів на держчастку нараховується пеня

November 14, 2013

Затверджено Порядок нарахування пені на суму дивідендів на державну частку, несвоєчасно сплачених господарським товариством, у статутному капіталі якого є корпоративні права держави, та господарським товариством, 50 і більше відсотків акцій (часток, паїв) якого знаходяться у статутному капіталі господарського товариства, частка держави якого становить 100 відсотків.
Нарахування пені на суму дивідендів, несвоєчасно сплачених господарським товариством, здійснюється Мінекономрозвитку на підставі документів, що подаються згідно з пунктом 3 цього Порядку.
Пеня нараховується в розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми недоплати, розрахованої за кожний календарний день прострочення платежу, починаючи з наступного дня після настання строку платежу і по день сплати суми дивідендів або частини суми дивідендів включно.
У разі коли встановлений законом строк сплати дивідендів збігається з вихідним (святковим, неробочим) днем, останнім днем граничного строку сплати дивідендів вважається перший робочий день після вихідного (святкового, неробочого) дня. У такому разі пеня нараховується, починаючи з другого робочого дня після вихідного (святкового, неробочого) дня.
Днем сплати суми дивідендів або частини суми дивідендів господарським товариством вважається день списання установою банку суми платежу з рахунку платника незалежно від часу зарахування її до державного бюджету.
Пеня на пеню не нараховується.

Наказ Мінекономрозвитку від 02.07.13 р. № 725 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 22.11.13 р. № 88.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!