Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи є працюючим пенсіонер, який зареєстрований як ФОП, але тривалий час не має доходів?

April 3, 2015

З 1 квітня 2015 року встановлено особливий порядок виплати працюючим пенсіонерам.
У чинному законодавстві не дано визначення поняття "працююча особа". Водночас, згідно зі статтею 11 Закону "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" ФОП, у тому числі ті, які обрали особливий спосіб оподаткування (єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок), є застрахованими особами.
Відповідно до частини 3 ст. 3 Закону "Про зайнятість населення", зайнятість населення забезпечується шляхом встановлення відносин, що регламентуються трудовими договорами (контрактами), провадження підприємницької та інших видів діяльності, не заборонених законом.
Державна реєстрація ФОП – це засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізособою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до ЄДР. Згідно із частиною 3 ст. 46 цього Закону, фізособа позбавляється статусу підприємця з дати внесення до ЄДР запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП.
Тому ФОП вважається працюючою до дати внесення до ЄДР запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

За матеріалами офіційного веб-сайту ПФУ.

Новини за темою:
Пенсійна реформа-2015: хто отримуватиме пенсію, а хто – ні?
Зміни до пенсійного законодавства
Працюючим пенсіонерам скоротять розмір пенсії

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!