Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Виявлені розбіжності щодо пробігу авто: документи для перерахунку транспортного податку

October 4, 2016

Які документи надає контролюючому органу фізособа - платник транспортного податку в разі виявлення розбіжностей у відомостях щодо фактичного пробігу з метою проведення перерахунку суми податку?

Податківці у ЗІР, категорія 115.05 повідомили наступне. ПОДАТКОВИМ КОДЕКСОМ УКРАЇНИ не передбачено переліку документів, що впливають на середньоринкову вартість легкового автомобіля, та не визначено органи, які мають право видавати такі документи, оскільки визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів для цілей віднесення таких автомобілів до об’єктів оподаткування транспортним податком покладено виключно на Міністерство економічного розвитку (далі – Мінекономрозвитку).
Якщо у ході звірки з фізичними особами-платниками податку будуть виявлені розбіжності між даними контролюючих органів та документами платника податку, які впливають на середньоринкову вартість автомобіля (наприклад, акт передавання-приймання транспортного засобу, його складових частин (систем) для надання послуг з технічного обслуговування і ремонту тощо), то визначення середньоринкової вартості легкового автомобіля проводить виключно Мінекономрозвитку.
Враховуючи зазначене вище, проведення перерахунку суми податку, надсилання (вручення) нового податкового повідомлення-рішення буде здійснюватися контролюючим органом лише після отримання визначеної Мінекономрозвитку інформації про середньоринкову вартість автомобіля, з урахуванням таких документів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vyyavleny-rasxozhdeniya-v-probege-avto-dokumenty-dlya-pererascheta-transportnogo-naloga

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!