Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Виплати грошової компенсації за відпустку без звільнення

January 30, 2017

Мінсоцполітики в листі від 07.12.16 р. №731/13/116-16 нагадує, що за бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні.
Тобто за бажанням працівника після використання ним за робочий рік, за який надається відпустка, 24 календарних днів щорічної відпустки, за решту днів невикористаної щорічної відпустки за цей же робочий рік йому може бути виплачена грошова компенсація.

Приклад: тривалість щорічної відпустки працівника складає 31 календарний день (24 к. д. - щорічна основна відпустка і 7 к. д. - щорічна додаткова відпустка за ненормований робочий день). За умови використання працівником за відповідний робочий рік 24 календарних днів щорічної відпустки за 7 днів він може отримати компенсацію.
На підставі відповідної заяви працівника в наказі про надання 24 календарних днів щорічної відпустки може бути також передбачено виплату грошової компенсації за решту днів цієї відпустки, одночасно з оплатою наданих днів або відразу після їх використання.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vyplaty-denezhnoj-kompensacii-za-otpusk-bez-uvolneniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!