Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Виплата щорічної разової грошової допомоги військовослужбовцям: що у ф. № 1ДФ?

July 27, 2016

ГУ ДФС у Чернігівській області у листі від 21.07.2016 №2372/10/25-01-13-01-10 розглянуло, як відображається в формі № 1ДФ сума щорічної разової грошової допомоги військовослужбовцям.
Податківці нагадали, що сума такої допомоги, яка надається згідно із Законом України від 22.10.1993 №3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі - Закон № 3551), не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків (пп. 165.1.1 ПКУ).
Відповідно до ст. 171 Закону №3551 щорічну виплату разової грошової допомоги до 5 травня в розмірах, передбачених статтями 12 - 16 цього Закону, здійснюють центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, через відділення зв'язку або через установи банків (шляхом перерахування на особовий рахунок отримувача) пенсіонерам - за місцем отримання пенсії, а особам, які не є пенсіонерами, - за місцем їх проживання чи одержання грошового утримання.
Військовослужбовцям, поліцейським, особам начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ України, особам начальницького і рядового складу Державної кримінально-виконавчої служби України, які проходять службу (крім пенсіонерів), виплата разової грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів органами праці та соцзахисту населення на спеціальні рахунки військових частин, установ і організацій за місцем їх служби .
Згідно з Довідником ознак доходів, наведених у додатку до Порядку, сума щорічної разової грошової допомоги, яка надається згідно із Законом №3551 відображається податковим агентом у податковому розрахунку за формою №1ДФ під ознакою – «128»- «соціальні виплати з відповідних бюджетів».
Таким чином, військова частина, яка нараховує (виплачує, надає) військовослужбовцям разову грошову допомогу, що надійшла від органів праці та соціального захисту населення, відображає суму такого доходу у податковому розрахунку за формою №1ДФ під ознакою – «128».

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vyplata-ezhegodnoj-razovoj-denezhnoj-pomoshhi-voennosluzhashhim-chto-v-f---1DF

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!