Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Видача та продовження лікарняних листків: перевірки

September 7, 2017

Рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соцпослуг приймається комісією (уповноваженим) із соцстрахування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації, до складу якої входять представники адміністрації підприємства, установи, організації та застрахованих осіб (виборних органів первинної профспілкової організації (профспілкового представника) або інших органів, які представляють інтереси застрахованих осіб).
Перевірка правильності видачі та заповнення документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення та соцпослуг, є не тільки повноваженням, але й обов'язком комісії. За результатами розгляду підстав комісія зобов'язана приймати рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення, припинення його виплати (повністю або частково).
Одне з основних завдань Фонду та його робочих органів – здійснення перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам.
Ураховуючи викладене, у разі необхідності комісія має право звернутися до робочих органів відділень Фонду для проведення перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності.
Окрім цього, комісія має право брати участь у перевірках організації медичного обслуговування застрахованих осіб лікувально-профілактичним закладом, що розташований на підприємстві, а також дотримання хворими призначеного режиму лікування.

Лист ФСС з ТВП від 11.05.17 р. № 5-14/Н-225з-60.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!