Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Запроваджується новий П(С)БО «Біологічні активи»

January 17, 2017

Мінфін оприлюднило проект наказу «Про затвердження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 136 «Біологічні активи» з метою отримання зауважень і пропозицій до нього.
Проектом наказу передбачається запровадження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 136 «Біологічні активи», розробленого на виконання Стратегії модернізації системи бухгалтерського обліку в державному секторі на 2007–2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України  від 16 січня 2007 року № 34.
Це Національне положення (стандарт) визначає методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про біологічні активи, пов’язані із сільськогосподарською діяльністю, і про одержані в процесі їх біологічних перетворень додаткові біологічні активи й сільськогосподарську продукцію та розкриття у фінансовій звітності інформації про них.
Це Національне положення (стандарт) не поширюється на:
- землі сільськогосподарського призначення;
- нематеріальні активи, пов’язані із сільськогосподарською діяльністю, особливості обліку яких визначаються іншими національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в державному секторі;
- сільськогосподарську продукцію, що зберігається після її первісного визнання;
- продукти переробки сільськогосподарської продукції;
- біологічні активи, які використовуються в процесі діяльності, не пов’язаній із сільськогосподарською діяльністю.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vvoditsya-novyj-PSBU-Biologicheskie-aktivy.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!