Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Введено принцип мовчазної згоди у сфері оподаткування: прийнято Закон

April 22, 2015

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до статті 69 Податкового кодексу України щодо спрощення умов ведення бізнесу" (законопроект № 2381).

Документом запроваджується принцип мовчазної згоди у сфері оподаткування, зокрема в частині повідомлення про взяття контролюючими органами рахунків платників податків на облік, який здійснюється у режимі реального часу.

Так, встановлено, що банки та інші фінустанови матимуть змогу  відкривати/закривати поточні та інші рахунки платникам податків на підставі відомостей, оприлюднених на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері держреєстрації юросіб та ФОП з повідомленням контролюючого органу одночасно із відкриттям/закриттям рахунка.

Згідно з Законом, контролюючий орган після отримання від банку або фінустанови повідомлення про відкриття рахунка зобов`язаний в режимі реального часу взяти рахунок на облік або надіслати повідомлення про відмову у взятті контролюючим органом такого рахунка на облік із зазначенням підстав, а також розмістити в одноденний термін такі повідомлення на своєму офіційному веб-сайті. Датою початку видаткових операцій за рахунком платника податків у банках та інших фінансових установах буде визначатися  дата (із зазначенням часу) повідомлення банком або іншою фінустановою контролюючого органу про відкриття рахунка.

Також скорочено з 3 до 1 робочого дня після надходження реєстраційної заяви до контролюючого органу строк внесення до реєстру платників ПДВ запису про реєстрацію особи як платника цього податку.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

 

Новини за темою:

Верховна Рада України прийняла за основу проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо спрощення умов ведення бізнесу)

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!