Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Запроваджено єдиний держреєстр операторів поштового зв’язку

January 16, 2017

13 січня 2017 року в № 4 «Офіційного вісника України» опубліковано рішення НКРЗІ від 29.11.2016 № 623 «Про затвердження Порядку ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку».
Цей Порядок розроблено з метою забезпечення реалізації повноважень Комісії в частині ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку та встановлення процедури подання суб’єктами господарювання повідомлення про внесення відповідної інформації.
Документ передбачає застосування декларативного (повідомного) принципу реєстрації відповідних суб’єктів господарювання. Суб’єкт господарювання, який є оператором поштового зв’язку, здійснює свою діяльність із дотриманням Правил надання послуг поштового зв’язку.
Зазначене повідомлення може бути направлене до Комісії у письмовій або в електронній формі відповідно до законодавства про електронні документи та електронний документообіг, що не потребуватиме додаткових витрат.
Запровадження цим Порядком ведення НКРЗІ єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку створює умови для складання актуального реєстру операторів ринку поштових послуг та його постійного оновлення з метою забезпечення поінформованості споживачів щодо можливості альтернативного вибору постачальника послуг на визначених територіях. Це сприятиме розвитку конкуренції на ринку та задоволенню потреб споживачів у відповідних послугах.
У зв’язку з цим суб’єкти господарювання, які надають послуги з приймання, обробки, перевезення та доставки (вручення) поштових відправлень, виконання доручень користувачів щодо поштових переказів, банківських операцій, спрямовані на задоволення потреб користувачів, зобов’язані до 13 березня 2017 року подати до НКРЗІ повідомлення про внесення інформації до єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку.
Крім того, звертаємо увагу споживачів послуг поштового зв’язку, що з 13 березня 2017 року операторами поштового зв’язку, які здійснюють свою діяльність із дотриманням Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270, будуть суб’єкти господарювання, інформація про яких міститиметься в єдиному державному реєстрі операторів поштового зв’язку, що розміщений на офіційній сторінці НКРЗІ.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vveden-edinyj-gosreestr-operatorov-pochtovoj-svyazi-1.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!