Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Набули чинності нові правила користування електроенергією для населення

September 20, 2016

20 вересня, набула чинності постановою КМУ від 23.08.16 р. № 591 "Про внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення"
Як і раніше, споживання електренергіі здійснюється на підставі договору про користування між побутовим споживачем і енергопостачальник, який розробляється останнім згідно з Типовим договором про користування електричною енергією та укладається на 3 роки. Договір вважається продовженим на кожний наступний рік, якщо за місяць до закінчення зазначеного терміну жодна зі сторін не заявила про розірвання договору або про внесення до нього змін.
Енергопостачальник не має права відмовити побутовому споживачеві, електроустановки якого розташовані на його території, в укладенні договору за умови, що нова електроустановка побутового споживача приєднана або потужність для діючої електроустановки побутового споживача збільшена в установленому законодавством порядку.
Для укладення договору побутовий споживач звертається до електропостачальнику з письмовою заявою і пред'являє оригінали документів:
- паспорта;
- реєстраційного номера облікової картки платника податків;
- документа, що підтверджує право власності або користування на об'єкт споживача або права власності або користування на земельну ділянку (на період будівництва об'єкта споживача).
Заява разом з копіями документів можна відправити поштою.
В укладенні договору може бути відмовлено, якщо подано неповний пакет документів або їх копії не завірені в встановленому законом порядку.
Енергопостачальник протягом 10 робочих днів з дня подачі побутовим споживачем заяви та пакету документів готує у двох примірниках проект договору, підписує і надає його особисто або надсилає поштою споживачеві або його представнику для ознайомлення і підписання. Підписаний примірник договору повертається електропостачальнику протягом 10 робочих днів.
Згідно зі змінами, у разі пред'явлення побутовим споживачем електропостачальнику, зокрема персоналу, який прибув для відключення його об'єкта від електромережі, квитанції або іншого документа, що підтверджує повну оплату за спожиту електроенергію, відключення не проводиться.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vstupili-v-silu-novye-pravila-polzovaniya-elektroenergiej-dlya-naseleniya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!