Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Набули чинності зміни щодо євростандартів насінництва

July 2, 2016

1 липня набрав чинності Закон від 08.12.15 р № 864-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення законодавства України у сфері насінництва та розсадництва у відповідність з європейськими та міжнародними нормами та стандартами».
Даним законодавчим актом удосконалено: визначення окремих термінів з питань насінництва; повноваження органів виконавчої влади у цій сфері; підстави набуття права на виробництво і використання насіння і садивного матеріалу; вимоги щодо введення в обіг насіння і садивного матеріалу та порядку проведення їх сертифікації.
Завдяки змінам буде спрощено ведення госпдіяльності у сфері насінництва та розсадництва. Планується забезпечити доступ вітчизняного насіння на світові ринки, надати можливість отримання статусу еквівалентності сертифікації насіння з Європейського союзу, а також удосконалити процедуру реєстрації сортів рослин.
Також уточнено окремі законодавчі приписи щодо використання «невизнаних» насіння і садивного матеріалу, порядок здійснення контролю в цій сфері та залучення осіб, винних у порушенні відповідного законодавства, до юридичної відповідальності.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vstupili-v-silu-izmeneniya-otnositelno-evrostandartov-semenovodstva

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!