Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Набув чинності Закон про покупку вживаних авто

August 1, 2016

1 серпня набув чинності Закон від 31.05.16 р. № 1389-VIII Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.
Закон передбачає тимчасове (до 31 грудня 2018 роки) зниження ставок акцизного податку на автомобілі, що були у вжитку.
При цьому ставки не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони:
- мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із Законом України та/або визнаною державою-агресором по відношенню до України відповідно до законодавства, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) і/або з окупованої території України, визначеної такої відповідно до закону України;
- вироблені до 1 січня 2010 року;
- ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості більше одного легковий автомобіль протягом календарного року.
У разі відчуження протягом 365 днів з дня реєстрації транспортних засобів, при ввезенні яких були застосовані встановлені Законом ставки акцизного податку, платник податків зобов'язаний сплатити акцизний податок за такі транспортні засоби за ставками, встановленими статтею 215 ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vstupil-v-silu-Zakon-o-pokupke-bu-avto

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!