Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вручення повідомлення про підозру хочуть обмежити термінами

March 22, 2016

Верховній Раді України пропонують встановити 6-місячний термін вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення з метою дотримання розумних строків провадження досудового розслідування.
Відповідну пропозицію містить проект Закону від 18.03.2016 № 4270 "Про внесення змін до статті 276 Кримінального процесуального кодексу України (щодо повідомлення про підозру)".
Так, законопроектом передбачається, що повідомлення про підозру повинно здійснюватися в порядку, передбаченому статтею 278 КПК, але не пізніше 6 місяців з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
У разі невручення письмового повідомлення про підозру в межах 6 місяців прокурор, слідчий суддя зобов'язані закрити провадження у справі з підстав, передбачених ст. 283, 284 КПК.
Тільки у виняткових випадках термін вручення письмового повідомлення про підозру може бути продовжений слідчим суддею до 12 місяців.
На думку авторів законодавчої ініціативи, прийняття даних змін дозволить забезпечити реалізацію конституційного права людини на захист і дотримання розумних строків провадження досудового розслідування.
Нагадаємо, з відповідною пропозицією раніше виступала Національна асоціація адвокатів України.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Vruchenie-uvedomleniya-o-podozrenii-xotyat-ogranichit-srokami.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!