Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Повернення підакцизних товарів: що з акцизним податком?

September 26, 2016

Як визначається суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів база оподаткування акцизним податком у разі повернення покупцем пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального (у тому числі якщо повернення такого товару відбулось в іншому податковому періоді)?

Базою оподаткування акцизним податком для пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну є вартість (з податком на додану вартість та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) таких підакцизних товарів, що реалізовані суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі. Для пального, реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, базою оподаткування акцизним податком є літри реалізованого (відпущеного) товару.
У разі повернення громадянами та іншими кінцевими споживачами пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, які реалізовані суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, база оподаткування акцизним податком зменшується на вартість (з податком на додану вартість та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) повернутих товарів, якщо вартість таких товарів включалась до такої бази оподаткування акцизним податком. Для пального, реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі та повернутого громадянами та іншими кінцевими споживачами, база оподаткування зменшується на кількість літрів повернутого товару.
При цьому, дата проведення розрахункової операції з видачі готівкових коштів за повернутий покупцем товар або оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк такого покупця відповідає податковому періоду, коли відбувається таке зменшення бази оподаткування акцизним податком.
Таку відповідь розмістили податківці у ЗІР, категорія 116.05.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!