Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Можливість реєстрації та зняття з обліку заставних ТЗ без згоди банку можуть виключити

October 2, 2014

З метою виключити можливість реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів та механізмів, які виступають забезпеченням за кредитами, без згоди заставодержателів Незалежна асоціація банків України (далі - НАБУ) звернулась до Міністерства внутрішніх справ (далі - МВС) з проханням внести зміни до відповідних нормативних актів.

«Купівля-продаж транспортних засобів між фізичними особами може здійснюватися шляхом укладення договору, посвідченого нотаріусом, а в разі, якщо сторонами за договором купівлі-продажу виступають юридичні особи, такий договір укладається в простій письмовій формі. При цьому, ані нотаріуси (при посвідченні зазначених договорів між фізичними особами), ані органи ДАІ (при здійсненні реєстрації/перереєстрації транспортних засобів) законодавчо не зобов’язані перевіряти наявність обтяжень, встановлених на користь банківських установ», - констатує НАБУ в своєму листі.

Це призводить до того, що транспортні засоби, сільгосптехніка, інші механізми, якї виступають забезпеченням за кредитами, відчужується недобросовісними позичальниками без згоди банків-кредиторів. Потім це унеможливлює повернення заборгованості за проблемними кредитами за рахунок реалізації заставного майна та збільшує обсяги безнадійної заборгованості у банківському секторі.

За матеріалами офіційного сайту НАБУ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!