Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Питання участі акціонерів в управлінні АТ буде врегульовано

September 13, 2016

У парламенті зареєстрований законопроект № 5043 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання участі акціонерів в управлінні акціонерним товариством».
Його метою є визначити процедуру питання участі в управлінні АТ тих осіб, які до 12 жовтня 2014 рокe не скористалися своїм правом на переклад їхніх акцій на рахунки в цінних паперах у депозитарній системі (так званих сплячих акціонерів).
Пропонується законодавчо врегулювати проблему «сплячих» акціонерів. Адже АТ несуть невиправдані витрати на оплату послуг депозитарних установ по обслуговуванню рахунків в цінних паперах таких акціонерів.
Планується внести зміни до законів «Про акціонерні товариства» та «Про депозитарну систему України», зокрема визначити особливості відновлення власником (його спадкоємцем або правонаступником) обліку прав на ЦП і прав за такими паперами (які були обмежені відповідно до п.10 розд.VI закону «Про депозитарну систему України»).
Також передбачений механізм визнання ЦБ, зафіксованих на окремому обліку в Центральному депозитарії, викуплених емітентом, якщо власник (спадкоємець або правонаступник) протягом року не скористався запропонованою процедурою. Встановлюються порядок виплати емітентом власнику ЦП (спадкоємцю, правонаступника), які вважаються викупленими, і особливості процедур відновлення прав по ЦБ, за якими існує обмеження (обтяження) їх звернення.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Verxovnoj-Rade-predlozhili-razbudit-spyashhix-akcionerov

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!