Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Питання безоплатної передачі держорганам у володіння майна, яке обернене в дохід держави

December 20, 2016

Уряд прийняв постанову від 14.12.16 р. № 944 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України".
Прийняття рішення зумовлене тим, що у зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні, яка обтяжується військовою агресією та проведенням АТО, державні органи, установи (організації), які утримуються за рахунок бюджетних коштів, потребують додаткового забезпечення, необхідного для їх утримання та функціонування.
Саме тому документом передбачено, що вони мають можливість отримання майна, яке обернене в дохід держави.
Це, зокрема, можуть бути комп'ютери, оргтехніка, витратні матеріали, меблі, устаткування, транспортні засоби, будматеріали, вилучені на митниці, відповідно до судових рішень, інших законних підстав.
Передача цих товарно-матеріальних цінностей здійснюватиметься на безоплатній основі. Більше того, механізм забезпечення держорганів майном з числа оберненого в дохід держави передбачає прийняття у кожному випадку окремого рішення Уряду.
Окремою нормою постанови врегульовано питання розпорядження військовою зброєю та боєприпасами до неї, військовою технікою, а також товарами військового призначення та подвійного використання.
Зокрема, зазначене майно на підставі розпорядження Кабінету Міністрів передається Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції, Державній прикордонній службі або Службі безпеки.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vopros-besplatnoj-peredachi-gosorganam-vo-vladenie-imushhestva-kotoroe-obrashheno-v-doxod-gosudarstva

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!