Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вносимо основні засоби до статутного фонду: коригування фінрезультату

November 21, 2017

При обчисленні об’єкта обкладення податком на прибуток фінансовий результат до оподаткування коригується на різниці, які виникають при нарахуванні амортизації необоротних активів.
Так, фінрезультат до оподаткування збільшується на суму залишкової вартості окремого об’єкта основних засобів або нематеріальних активів (далі – ОЗ, НА), визначеної відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, у разі ліквідації або продажу такого об’єкта.
Фінансовий результат до оподаткування зменшується на суму залишкової вартості окремого об’єкта ОЗ або НА, визначеної з урахуванням положень ПК, у разі ліквідації або продажу такого об’єкта.
Розрахунок амортизації ОЗ або НА здійснюється відповідно до НП(С)БО або МСФЗ з урахуванням обмежень, встановлених пп. 14.1.138, 138.3.2–138.3.4 ПК.
Нарахування амортизації припиняється починаючи з місяця, що настає за місяцем вибуття об’єкта ОЗ.
Таким чином, операція з унесення до статутного фонду іншої юридичної особи ОЗ та НА розглядається як вибуття ОЗ і НА, тому в податковому обліку проводяться коригування фінрезультату до оподаткування, передбачені для ліквідації або продажу ОЗ або НА.

ДФС у Запорізькій області.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!